חברות וחברי הארגון שלום,
טופס הצהרה של עמית הוראה או מורה מן החוץ
העסקה של חברי סגל אקדמי זוטר שאינם סטודנטים הנה במינוי של מורה מן החוץ או עמית הוראה ונקבעת בהתאם להצהרתם בטופס הצהרה שנשלח לפני תחילת ההעסקה על ידי החוג.
ההבדלים בין תנאי ההעסקה של עמית הוראה ומורה מן החוץ משמעותיים :
- מורה מן החוץ מקבל שכר למשך 8 חודשים בלבד בשנה (4 חודשים לסמסטר) ואינו זכאי לתוספת ותק, או קרן השתלמות.
- עמית הוראה מקבל שכר במשך 12 חודשים בשנה, תוספת ותק בהתאם לתאריך קבלת התואר הראשון והשני, הפרשה לקרן השתלמות, הפרשות משופרות לקרן הפנסיה, וכן זכאות
להגיש בקשות לתקציב קשרי מדע עד לסכום של 3000$ לשנה לצורך נסיעות לכנסים.
תוכלו לחשב את הפרשי השכר והזכויות הנלוות במחשבון השכר של הארגון כאן. שעת הוראה שבועית היא 10% משרה של עמית הוראה או 1 יחידת הוראה של מורה מן החוץ.
כך לדוגמא, קורס רגיל של שעתיים שווה ערך ל 20% משרה או 2 יחידות הוראה.
טופס ההצהרה עשוי להיות מבלבל למילוי והשאלון הבא יסייע לכם לדעת אם מילאתם אותו נכונה.
כיצד מבחינים בין "מורה מן החוץ" לבין "עמית הוראה" ?
מרצה שעונה בחיוב על אחת מהשאלות הבאות אמור להיות מועסק במינוי של מורה מן החוץ. מי שעונה בשלילה על כל השאלות אמור להיות מועסק במינוי של עמית הוראה.
1. האם הנך מועסק/ת גם כחבר/ת סגל אקדמי בכיר במוסד להשכלה גבוהה בישראל במשרה מלאה?
2. האם שכרך מעבודה שלא ממשרה אקדמית במערכת ההשכלה הגבוהה (אוניברסיטאות ומכללות), גדול מ- 21,938 ₪ ברוטו לחודש?
3. האם הנך פנסיונר/ית והכנסתך (מחוץ למערכת ההשכלה הגבוהה ומקרן הפנסיה) גדולה מ- 12,536 ₪ ברוטו לחודש?
4. האם בנוסף להעסקתך זו הנך מועסק/ת באוניברסיטת חיפה גם בתקן אחר של סגל זוטר או סגל מנהלי או במסגרת תוכנית קליטה במדע בהיקף של משרה מלאה?
אם הגעתם בשאלון לתוצאה שונה מזו שמילאתם בטופס ההצהרה אנא פנו אלינו כדי שנוכל לוודא שהעסקתכם הנה במסלול הנכון.
אם אתם מועסקים כמורים מן החוץ ולא קיבלתם למלא טופס הצהרה לפני תחילת העסקתכם השנה, יש לפנות אלינו בהקדם האפשרי.
יש לשים לב שהכללים הנוגעים להיקף המשרה מלא בסעיף 4 מחושבים סמסטריאלית. לאמור, עמית הוראה המועסק ב-40% בסמסטר א' ו-100% סמסטר ב', ומתבקש להעביר קורס אחד אותו הוא מלמד מסמסטר א' לסמסטר ב' ימצא את עצמו מועסק בסמסטר ב' ב- 100% משרה של עמית הוראה ו-2 יחידות הוראה של מורה מן החוץ. בנסיבות שכאלה יש להתעקש ולסרב להעביר את הקורס. אם נדרש סיוע של הארגון יש לפנות אלינו בהקדם האפשרי.
הזכות לשימוע לפני צמצום היקף העסקה או פיטורים
זכות השימוע מחייבת את המעסיק לתת הזדמנות הוגנת וראויה לעובד להתייחס לסיבות שבגינן נשקל המשך העסקתו או צמצום משרתו, ולנסות לשכנע כי אין לסיים את העסקתו או לפגוע בזכויותיו.
על הזימון לשימוע לציין אם מדובר בסיום העסקה או בצמצום היקף משרה וכן את הסיבה שבגינה נשקל השינוי בהעסקה באופן שיאפשר לעובד להתכונן לשימוע ולהכין את תשובתו.
להלן נוהל השימוע באוניברסיטת חיפה.
אם זומנתם לשימוע וברצונכם להתייעץ, אם פוטרתם ללא שימוע או לאחר הליך החורג באופן מהותי מנוהל זה וזכויותיכם נפגעו, אנא צרו עימנו קשר.
עבודות מסטר ודוקטורט
הספריות היהודיות/הישראליות באוניברסיטאות מובילות בארה"ב מעוניינות לקבל עבודות דוקטורט (ותזות) נבחרות שנכתבו בישראל בעברית בשנים האחרונות, בעיקר בנושאים הקשורים למדעי הרוח והחברה.
הגוף המרכז הוא סוכנות א"א ויינברג (www.aiweinberg.com), המפיצה דברי דפוס היוצאים לאור בארץ, ובמיוחד דיסרטציות לדוקטורט ותזות בעבור אוניברסיטאות בארה"ב (דוגמת הרוורד, ייל, ברנדייס וכיו"ב).
עבודה שתונח על מדפי הספרייה תשמש לעיון וכמקור התייחסות עבור חוקרים ומרצים העוסקים בתחומים דומים. העבודה תהיה זמינה אך ורק כשהיא מודפסת במלואה וכרוכה ולא כמדיה דיגיטלית או אינטרנטית.
עבור ההסכמה והטרחה ישולם תגמול של כ-100 ₪ לעבודת דוקטורט ו-50 ₪ לתזה.
למדע ופרטים נוספים יש ליצור קשר עם מיכל לקס
טל' 050-7890078
Micido68@bezeqint.net
בברכה,
ועד הארגון